17. jul, 2018

Op de sterfdag van mijn moeder 16 okt 2016, liep ik samen met mijn man s’middags in het bos.

In de ochtend zijn we nog even bij haar langs geweest, ze dag er moe uit, ze was echt met het laatste stukje bezig…. Het is een hectische tijd en ik moest er even uit…. Even tot mezelf komen.

Het was erg fijn in het bos, de zon scheen, niet zo ver, maar toch, je zag de e zonnestalen mooi neerdalen op de grond.Tijdens die boswandeling zag ik een grote witte veer liggen, de veer heb ik laten liggen en inwendig met een knikje naar boven het Universem bedankt voor hun aanwezigheid.

Bij thuiskomt gaat de telefoon, we moeten direct komen. Mijn moeder en ik woonden dichtbij elkaar, we waren er ook zo.We waren net bij haar bed toen ze haar laaste adem uitblies.

Ze is rustig en tevreden in geslapen met al haar kinderen om haar heen. Er hing een hele serene sfeer in huis… tuurlijk ben je verdrietig, maar wetende dat ze had uitgekeken naar haar laatste reis….Het was goed zo…

Achteraf had ik natuurlijk enorme spijt, dat ik die bewuste witte veer niet heb mee genomen…

Ruim een jaar later…Ik zat aan de grote tafel met het oude servies van mijn moeder voor me. Je moet weten dat het service staat bij mij in de woonkamer en moet gestoft worden.

Vaak pak ik het dienblad met het service samen met haar foto en zet dat op tafel om af te stoffen… Ik praat dan altijd tegen haar…… op een keer heb ik gevraagd om een teken van haar aanwezigheid bij mij…. en ook gevraagd of dat in de vorm van die witte veer kon, dan wist ik namelijk zeker dat ze er is… 

Een dag later ben ik met mijn dochter en kleindochter naar de stad geweest, de auto in de parkeergarage gezet. We lopen naar buiten en direct buiten bij de deur ligt een grote witte veer.

Kippenvel, dat snap je zeker wel………Bedankt ma en fijn dat je er bent..

Die witte veer heb ik nu natuurlijk niet laten liggen ;-)

 

 

11. feb, 2018

Op vrijdagavond 9 februari ben ik voor het eerst op een spirituele belevingsbeurs gaan staan, dit was een opdracht  van een cursus en ik wilde het zelf ook eens ervaren. Het was een kleine beurs met ongeveer 10 standtafels met verschillende disciplines, men kon bij mijn tafel zelf een bijenwastekening (encaustic) maken die door mij werd gelezen.   

De reis er naar toe was op zich al een hele beleving om op de beurs te komen... samen met een collega op spiritueel gebied.

Op de dag van de beurs kreeg ik een mail van de organisatie met de vermelding dat de straat waar we moesten zijn, was opgebroken en dat we de auto in een straat er achter konden parkeren, nou geen probleem toch… maar buitenom de weg opbreking, bleek er ook nog een carnvalsoptocht te zijn, waardoor veel wegen waren afgesloten en dat wisten wij dus niet…… het  navigatiesysteem bleef de route telkens maar aan het herberekenen, het werd een rit wat normaal ongeveer 20 min duurd, een rit van ruim een uur, gelukkig wel met veel humor J.

Bij binnen komst was de beurs al geopend en stonden al veel mensen te wachten op je, dus snel je spullen uitpakken en gaan met die banaan, dus om even je tafel leuk aan te kleden had je eigenlijk niet… en was echt verbaasd, dat er ondanks de optocht toch veel mensen aanwezig waren…..  de mensen stonden in de rij, wachten tot men aan de beurt was, zo druk.....Aan de andere kant is het niet vreemd, de intree was  maar drie euro en verder waren alle sessies gratis….En het woord “gratis” werkt altijd….. ja ook bij mij  ;-) .

Het was echt zo druk, heb niet eens mee gemaakt wat er om me heen gebeurde en wat er nog meer te doen was en wie er nog meer aanwezig waren....... Toch is de avond succes vol verlopen, het is altijd leuk dat je dingen kan lezen in een bijenwastekening die men herkend…….en voor mij dus een bevestiging zijn….

Moe en voldaan, dit keer rechtstreeks huiswaarts.

Weer een ervaring rijker en vond het heel erg leuk om eens een spirituele beurs mee te maken, maar deze dame vind je niet zo snel meer op een beurs, dit heeft ook te maken met het feit dat je beperkte tijd hebt om aandacht aan je clienten te besteden en dat is iets niet wat bij mij past…. Men krijgt bij mij de tijd die je nodig hebt…. daar hou ik in mijn praktijk met het maken  van afspraken rekening mee.

Het was gezellig en zeker ook voor mij een spirituele belevingsbeurs J.

30. jan, 2018

Herken je dat? druk zijn in je hoofd en dat er niets van je handen afkomt...

Dat is een dingentje voor mij zeg, heb zelfs op advies van mijn dochter, een takenlijst gemaakt, om te zorgen dat ik alles een beetje bij hou. Want als ik eerlijk tegenover mijzelf ben, wil ik heel veel doen en daar komt misschien maar 20% van terecht, eigenlijk erg. Is dat eigenlijk wel zo?.... is dat erg?........eigenlijk ook niet, ik werk niet voor een baas, ik doe de alles wat ik doe voor mijzelf, als hobby, ik vind het mooi en fijn vind om te doen, ik mag mijn eigen tijd indelen en als ik niet wat wil doen, doe ik niets....eigenlijk ben ik een bofbisps. Lacht... ik moet niks en mag alles.... en daar zit gelijk mijn valkuil, ik moet niks en dat kan ook tegen je werken, omdat je geen vast ritme hebt, (tuurlijk heb ik wel een vast ritme van opstaan en dergelijke, maar qua werk niet) en dan is de kans groot dat loopt alles door elkaar loopt.... maar door die takenlijst gaat het een stuk beter, je ziet wat je die dag gaat doen. Niet dat het altijd werkt, maar door de regel werkt het goed, en ja, waar ben ik alzo mee bezig....

Nou, misschien weet je het wel of niet, maar ik heb een website, ik heb een (besloten) Faceboek groep waar ik alle dagen een kaart voor die dag post, soms heb ik een weggeef actie en daarnaast heb ik nog een Facebook pagina voor mijn praktijk en wat ik meer als reklame voor andere groepen gebruik en de klanten ontvangen/ bezoeken voor verschillende activiteiten en sinds kort ben ik ook consulent van döTERRA oliën geworden, omdat het heel goed te combineren valt met de praktijk en op die site post ik ook wel eens wat, maar vanaf maart pas ga ik ook middagen gaan organisen......Dat heb ik nog even opgeschoven. Maar al met al toch wel druk en daar moet ik dus overzicht in krijgen...

Haha... en toch onder het schrijven van deze blog, heb ik mij ingeboekt voor een Tai Chi les, jeetje eigenlijk erg...... en zo gaat het telkens maar door...... focussen Gerdien Focussen.

Herken jij je zelf hier een beetje in? Hoopt dit af ;-) En wat heeft het paard er nou mee te maken? Nou niets.... zocht een mooie foto en kwam deze nog tegen van onze Beauty....

24. jan, 2018

O het moment dat ik dit zit te schrijven waait de wind om het huis en als ik naar buiten kijken is het koud en regenachtig..... Ik kijk maar niet naar buiten, gelukkig is het hier binnen lekker warm en knus, ook al ben ik alleen ik huis. 

Het is best spannend, een eerste blog schrijven, jeetje, maar wel leuk om te doen. Voor mij staat de laptop op tafel en pen en papier voor mijn neus..... ik lees tips en schrijf het op. Ja ik schrijf... ik hou van schrijven, tuurlijk typ ik het wel over anders kan jij het toch niet lezen, haha. Ik schrijf best veel, ik heb een notebook waar ik van alles in zet, gewoon leuk om later nog eens na te lezen. Ben net weer aan een nieuwe begonnen...  de titel van de notebook? 2018 .. kan ook niet missen natuurlijk.

Gisteren hoorde ik bij het journaal dat het schrijven bij kinderen achteruit is gegaan, dat is zo jammer..... weet natuurlijk wel hoe dat kan, maar toch is het ontzettend jammer, je kan zoveel kwijt in het schrijven. Persoonlijk vind ik dat je niet zonder pen en papier kan, maar dat is een ander verhaal, misschien kom ik daar ooit op terug.

Maar waarom ga ik bloggen, nou.....(nu ga ik waarschijnlijk iets zeggen wat misschien niet verstandig is, maar wel eerlijk) Wil je op social media mee komen om een beetje bekendheid te krijgen als bedrijf(je), moet je met de tijd mee en natuurlijk wil ik graag dat jij en je vriend(din)nen mijn spirituele praktijk leren kennen zodat je weet dat het op dat gebied ook hulp is. En ik wil je graag laten zien/weten dat het spirituele niet eng of raar is...

Nu ik dit zo zit te schrijven, besef ik dat ik plezier erin heb, het ontspant, want je kan namelijk niet twee dingen tegelijk denken... heel stiekem ben ik dus nu aan het mediteren zonder poespas, haha. Vier vliegen in één klap.. Vlieg 1: vind schrijven leuk, vlieg 2: jou kennis leren maken met het spririuele , vlieg 3: het ontspant (mediteren) en vlieg 4: sociale media.

Hoe simpel kan het zijn, zal nog veel moeten leren wat "bloggen" betreft.... ondertussen is mijn thee koud geworden.... en wat vliegt de tijd...

24. nov, 2017

Grappige ervaring.

afgelopen week heb ik huisreiniging mogen doen, met een hele mooie bijzondere ervaring, die ik toch even wil delen.
Zat in een ruimte en was me aan het focussen of ik iets waar kon nemen in deze ruimte.
Ineens moest ik hard lachen, zo uit het niets..... ik werd aan het lachen gemaakt het was net of er iemand/iets voor me stond, kan het niet eens duidelijk verwoorden,ik weet wel dat ik zei dat hij/zij aan de kant moest gaan, stond me in de weg..... (heeft wel geluisterd, haha) het was echt grappig, gelukkig werd het door de bewoner/bewoonster wel herkend.....Dit was zo'n mooie ervaring.......zal het ook niet gauw vergeten...ben dankbaar dat ik dit mee mocht maken😂😇